среда, 27. фебруар 2013.

HARLEM SHAKE - Gangnam style Harlem way?

Sećate se Gangnam Style-a? Da li uopšte treba pitati da li se sećate... Voljno, a mnogo više prinudno, pesma je zavladala planetom a "jahački" ples mrdao je kukove mesecima. I taman kada je utihnulo, pristigla nam je nova internet senzacija pod nazivom Harlem Shake. Numeru je 2012. godine producirao Baauer, umetničko ime američgog muzičkog producenta Harry Rodriguesa, ali je početkom ove godine doživela pravi bum. Zarazni ritam inspirisao je mnoge da snime svoje originalne radove na temu harlemskog gibanja. Početak je isti: jedan član igra dok su ostali nezainteresovani da bi par sekundi kasnije počelo ludilo međusobno isprepletenih pokreta. Sloboda potpuno zagarantovana. Pravilo: što luđe, to bolje.

Puno mladih ljudi okupljeno na trgu igra Harlem Shake
Najveća Harlem Shake žurka na svetu


Kako je ovaj neobjašnjivi internet fenomen potresao planetu, došlo je i do posledica. Tačnije POROMEĆAJA. Post Traumatic Harlem Shake Disorder.

Pogledajte, najpre, kompilaciju Harlem Shake video radova, uključujući i odličnu srpsku verziju, pa onda zaključite da li je poremećaj zaista "poremećen"... :))))))





foto: http://www.demotix.com

Нема коментара:

Постави коментар