понедељак, 18. фебруар 2013.

SAMO SEX RASPUŠTENICU SPAŠAVA




RASPUŠTENICA. Kakve li divne titule! Slušam i čitam već duže vreme polemike šta je to pravi, originalni srpski brend. Šljivovicu nam valjda oteli, ajvar je diskutabilan, a kajmak se još opire. Dokle će, videćemo. A ja ne mogu da verujem da niko ne vidi da mi imamo i te kako originalan brend, made in Serbia, Raspuštenica sa velikim R. Samo još da osmislimo i pravu ambalažu pa da osvajamo svet! Volela bih jedino da mi neko objasni od čega smo se mi to raspustile? Ubih se razmišljajući, ali mi nikako ne ide da to odgonetnem. Evo i javnog poziva za autora tako jedinstvene kombinacije slova da nas prosvetli svojom mudrošću. Čak i ako namera nije bila loša, pozivam ja onda onoga ko nameru dobru u ovu raspusnu izokrenu. Ali, drage moje koleginice po neslavnoj nam tituli, čini mi se da nas ima sve više, pa taj kvazi šamar nekako postaje podnošljiv. Ali, ne bih da preterujem u definisanju već da se bacim na jednu jaaaako interesantnu temu kojom se svi drugi, osim nas, najradije bave...

            Najzabavniji deo života svake raspuštenice su potencijalne "jače polovine" ili u prevodu na "raspuštenički jezik" - deserti. Tragikomedija zagarantovana.


 Drage moje, mi smo za njih izazov. Verovale ili ne, tako je. Ali, na mentalno ograničen način, naravno. Bar za jedan doooobar deo njih. Ja sam do zaključka brzo došla, kada sam rešila da svoj statusni simbol drugačije okačim. Nakon što se opekoh o svoju glupost, pa se odvažih da samujem kvalitetno, dokle god mi leva strana ne proradi i tanane niti emocija uplete u naručje muško. 

             I kao u filmovima, kako je vreme odmicalo, a odmicalo je sve više, poče ja da bivam sve egzotičnija. Videla ja da počeše i enciklopedije da se vade. Nađi brzo definiciju, nešto ovde nije u redu. Definicija br. 1: „Razvedena žena - žena sama, ranjiva...“ Ma, nije ta, tako se ne piše raspuštenica! (De, bre, ne ujedaj tolko, sad ću da je nađem!) Definicija br. 2: „Raspuštenica - seksualno opterećena jedinka ženskog pola, što pogledom strelja od pojasa na dole.“ E, ta, ali se nešto ne uklapa. Ulicom ide, ali ne zaskače redom. Čudo, bre, neviđeno. Jer, logika je tu vrlo jednostavna. Aha, bila u braku, dakle redovan pristup izvoru ženskog zadovoljstva bio zagarnatovan. Sada bez toga ostala, dakle u nevolji ozbiljnoj. Zaključak: TREBA JOJ POMOĆI! Sigurno se nešto poremetila čim sama ne traži, šifra – „Crveno“ - u prevodu: TEŽAK SLUČAJ. U skladu sa ovim, usledila muška humanost na delu. Zapeli, bre, da nude pomoć sa svih strana! Ja sam, drage moje, sigurna da postoji neki klub obožavalaca raspuštenica sa velikim brojem fanova. I sigurno se i neka podebelo dobra nagrada nudi za skinuti skalp, čim nadleću u tolikom broju! Našalila se ja sa jednim upornim  takmičarem posle nekog vremena pa mu rekla: „Aj’ kad se već tolko nudiš da pomogneš, ponesi mi ove teške torbe, majke ti!“ Ali, junak u nebo se zagleda, pa na drugu stranu zbrisa junački...  

Slomljeno srce i burma pored njega


Pa, vrhunac. Počeše meni i neke poruke čudne da stižu (procurao broj odakle se nisam nadala). Opa, zavodnici pismeni! Zapevaše u glas „milekitić hitić“: avioni, kamioni, kuće spratne, višekatne... Pa proporcije bujne, rujne, mazne, razne, Bože, KAZNE! Jaoj, kad ne znaju na koga su se nameračili. Pa dobi jedan baš uporan i odgovor adekvatan: „MA, ČIBE, BRE! DOK NE NAUČIŠ DA PIŠEŠ PISMENO I GOVORIŠ SMISLENO, OD MENE ĆEŠ SAMO JEZIK PSEĆI!“ Više se nije javljao...

Da vas ne lažem, bilo mi je na početku teško to da prihvatim. Čula sam ja da takva epidemija vlada, ali je mnogo živopisnije kada sa zaraženima direktno dođete u kontakt. A onda sam shvatila da ne vredi tu mnogo da se misliš. Samo ofanzivna terapija.

Korak prvi:
Čekić drveni, pa po glavi udri dok mu virus ne izbiješ! Vrlo jednostavan lek, još lakši za primenu. Instant delovanje. A sve sa osmehom, damski, trepke ko brisači da rade, pa opali po tintari praznoj da se popuni utiscima. Možda definiciju nam drugačiju sroče kad im glavobolja prođe!
   Sad se baš preispitujem šta to sa mnom nije u redu kada mi ovakva vrsta pomoći nikako ne „leži“, a želeli bi oni da mi legnu baš. Možda jesam falična u glavi kad na sebe gledam sa dostojanstvom pa neću nikako u definiciju br. 2 da se smestim. Bila ja u njoj pa videla da mi noge vire i sve me nešto žulja, pa joj svako slovce poremetih da udobnost sebi obezbedim. I tako, samovala ja dugo, dugo (baš, baš). Neće telo kada srca nema. A telo čitavo, fala Bogu, ni oka staklenog, ni noge drvene, pa mi i dalje nije jasno što me na socijalu guraju kad za to nisam. Mogu ja i „fizikalca“ da nađem da hoću da tražim površno, ali neću kad sam dubinski orijentisana. A i nisam prcna baš... Ma, kažem vam ja, ludo i naopako u mojoj glavi!
 
Pa ću zbog toga da se latim još jedne zanimljive problematike definisane kao: “Svaka raspuštenica samo muža traži“. Tu se sada moram malo da pozabavim i sestrama našim po polu. Muškarci su naopaki, ali što žene znaju da budu, to je čudo. Od onih prvih očekujete napad gluposti, ali od ovih drugih nisam očekivala baš toliku ograničenost. Neću previše da dužim, kratko ću i jasno. Drage moje, za žene ste OPASNOST. Pa da vas prosvetlim i ovom mudrošću, jer znam da vam ni na kraj pameti nije. Kada sa njihovim muževima, ne daj Bože, na ulici stanete da popričate onako ljudski, vi u stvari njega navlačite u svoju opaku mrežu da ga smotate u klupko ne bi li mu kariku na prst natakle, pa svom životu konačno smisao dale. Uzgred samo da vas obavestim, otkrivena je nova vrsta pauka – CRNA RASPUŠTENICA – najsmrtonosnija vrsta ikada! Šta li sam htela sad da kažem...
Never mind, nego da se oglasim u skladu sa ovim: „Razvedena mlada mama, 30+, traži muža po svaku cenu. Ne bira mnogo, daj šta daš, samo da se osmisli i iz socijale spasi.“ Šifra: Dođi i uzmi meeeeee, meeeeee, meeeeee... (životinjica meka)

Korak drugi:
Muškarac je ženi vuk, ali je žena ženi još krvoločniji. Pa, drage moje, grizite i vi onda oštro!

Pa na kraju da vam i naravoučenije ovog savetodavnog tekstića isporučim. Priprema baš ozbiljna da vam kratko sročim, a vi OZBILJNO da shvatite da SAMO SEX RASPUŠTENICU SPAŠAVA! A sad uživajte u čarima podarene vam mudrosti.   

Kraj 

Fotografija: http://zena.blic.rs

Нема коментара:

Постави коментар